Americana (VII). Creixement natural

americana_sophiejones

Sophie Jones és una proposta íntima i personal des del punt de vista d’una jove que intenta viure el dol per la pèrdua de la seva mare vivint les experiències que creu que hauria d’estar exprimint. S’ha d’anar sense saber-ne res més i deixant-se enamorar per Jessica Barr, la seva protagonista.

Filmat amb càmera a l’esquena, sempre amb un toc subjectiu de seguiment a Sophie en les seves vivències, anem veient com va afrontant cada moment, cada segment d’aquest creixement vital que vol sentir i experimentar abans de deixar l’institut. Hi ha bons moments i d’altres erronis, però a poc a poc es va coneixent a ella mateixa.

Sense mitges tintes, directe i sense tabús, la narració ens mostra una adolescent real, que es presenta davant la càmera de manera natural. El ritme de la història està perfectament controlat, ajustant-se a cada moment de les vivències de la protagonista. Jessica Barr fa un treball magnífic, respira a través de de la Sophie, dels seus pensaments i les seves emocions i, com ella, va aprenent de tot plegat mentre brega amb un cúmul d’incògnites.

Som espectadores d’un diari vital, ens immiscim en la seva intimitat i en la seva ment, sense interferir, observant com arriba la següent etapa de la seva vida. I ho gaudim, l’acompanyem i li fem costat, tot en un. Es tracta d’una pel·lícula plena de frescor i veritat, amb una banda sonora immillorable.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s