Americana (VI). La indústria del rap a ritme lent

americana_downwiththeking

Amb un ritme més aviat lent, Down with the king ens presenta a un raper que té problemes creatius i dubtes sobre el seu futur al món de la música. Per poder-se centrar i descobrir cap a on va, s’ha traslladat a una cabanya en mig del bosc on està treballant més en aprendre com funciona una granja -gràcies a la gentilesa d’un veí- que en el seu nou àlbum.

Tot i que el punt de partida és molt interessant, sobretot la part d’un raper de ciutat fent de granger, la veritat és que el film ens mostra més aviat com funciona la industrial musical d’aquest gènere i el procés creatiu del protagonista. Totes dues trames podrien ser molt interessants, però queden incompletes pel desequilibri entre les dues vessants, centrar-se en una de les dues segurament hagués tingui més èxit per a la resolució de la cinta.

Freddie Gibbs interpreta a Mercury, el protagonista, i assumeix el seu rol perfectament amb els seus dubtes, se sent perdut i vol trobar allò que realment el motivi i el porti a ser feliç. Igual que ho feia abans creant cançons i cantant a dalt d’un escenari, busca un canvi que el porti a suportar el dia a dia. Veiem en el seu rostre aquesta mirada perduda i aquesta manca d’il·lusió. Mentre està a la granja haurà de bregar entre la seva vida allà, els seus aprenentatges i també les demandes d’un món que no entén de crisi creativa ni de pauses per tornar a respirar.

El més entranyable de tota la cinta és la relació de Mercury amb Bob, el seu veí granger, amb qui comparteix hores, pensaments i moments destacables com quan en Bob rapeja per demostrar que ell també pot.

Amb una filmació senzilla, però efectiva, anem endinsant-nos a poc a poc en aquesta dualitat de la vida del protagonista, però amb un ritme força lent que carrega la narració d’un pes que provoca que la història es faci densa i poc emocionant per al públic. No cal que hi hagi acció, però la narració hauria de ser atractiva per a què l’espectadora vulgui saber com es resoldrà tot, però l’atenció va disminuint a mesura que avancen els minuts i perd l’interès per la història.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s