Americana (V). Solitud traspassada

americana_kendra

Beth té una vida amb una rutina exactament igual cada dia, sembla que s’ha quedat estancada en el temps i en la seva vida. Treballa, torna a casa i cuida de la seva mare i el seu germà gran. Avorrida, porta el pes de la família, en part perquè l’ha assumit, en part perquè creu que és el que ha de fer. Un dia coneix a la Kendra, una noia que no té en compte a res ni a ningú, no es compromet i és lliure de fer allò que vol. L’inici de la seva amistat serà una mica incòmode, ja que Beth no sap com comportar-se fora del seu àmbit de confort, d’allò que coneix. Però la cosa anirà canviant.

Kendra and Bethmoments, tendres i hilarants, d’altres repugnants i incòmodes, és una mescla de la realitat més comuna d’una noia que ha perdut la oportunitat de fer-se una vida pròpia i crear-se una personalitat pròpia. Per a Beth, Kendra serà un punt d’inflexió en molts aspectes.

Filmada sense intrusisme amb una fotografia freda i distant -molt encertada per narrar aquesta història-, aconsegueix retratar la solitud amb cada plànol de la càmera i el muntatge lent i compassat amb l’evolució de la protagonista.

Kate Lyn Sheil (Beth) aconsegueix colar-se en l’espectadora i fer-la partícip de tot allò que passa per la seva ment, encara que no ho verbalitzi. Tot i que al principi no es comparteixi amb ella la seva actitud, es van coneixent les seves motivacions i es comprenen les seves raons. Sheil ha sigut un descobriment que s’espera veure en més produccions. La seva sensibilitat i delicadesa traspassa la pantalla.

A poc a poc els personatges solitaris d’aquesta cinta van trobant el seu camí i superant els entrebancs i pèrdues que han patit. Trista i commovedora al mateix temps, mostra com la soledat a vegades ofega, com també ho fa que et trenquin el cor.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s