Americana (I). Venjança incompleta

americana_catchthefairone

Una boxejadora professional entrena sense aturador, deixant-se la pell amb un objectiu clar. No es tracta del proper combat, pròpiament dit, sinó d’una operació molt més personal. El seu objectiu és clar: trobar a la seva germana petita que va desaparèixer fa temps i de la qual no saben res. Les seves investigacions l’han portat a descobrir que va ser captada per una xarxa de tracta de joves. I és aquí quan decideix fer-se passar per una d’aquestes dones i trobar-la, costi el que costi.

Catch the fair one aborda un argument vist altres vegades que no sorprèn gaire, un thriller amb música que aporta tensió i colors freds que té en la seva protagonista, K.O. (Kali Reis), el seu atractiu. Els plànols curts de la seva mandíbula i mirada tensa ens atrapen. Amb una violència sense cap tipus de fre, ens va mostrar tot el que ha de sobrepassar la protagonista per arribar al seu objectiu.

Encara que Reis ens atrapa amb la seva gestualitat tensa i patidora, tot i el seu magnetisme davant la pantalla, la història no acaba de quadrar. Tot el procés de venjança i recerca tenen un ritme frenètic i que escala en violència a cada pas que dona, però la resolució final del conflicte ens deixa buides i sense sensació de tancament. El final ens queda confús i eteri, al mateix temps. L’espectadora ha de combinar les peces per saber com el relat arriba al seu final, però no d’una manera lliure que faci volar els nostres pensaments i jugui amb diferents opcions, és més aviat com un tancament abrupte, com si no hagués tingut temps de tancar la narració. El clip final és potent i reivindicatiu, però ens falta alguna cosa que acabi d’arrodonir i justificar tot el patiment viscut.

A més a més, queden trames i fils interessants, com la relació de la protagonista amb el seu entorn més proper, apuntats però no explorats, i aquests haguessin ajudat a oferir un context molt més interessant. Al final és una línia recta amb diferents entrebancs, que passa sense gaire impacte davant les nostres retines.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s