Misteri diluït

habitaciotancada

Intriga i misteri s’uneixen a L’habitación tancada (Sala Versus Glòries), que parteix amb la retrobada d’uns amics en una casa en una nit de tempesta. Dos germans, després d’anys sense veure-la acullen a una amiga que està de visita després de viatjar i treballar pel món. Després de saludar-se, ella comença a explicar com li ha anat aquest temps i en el moment de donar-los-hi un regal que tenia per ells, descobreixen que posseeix una caixa misteriosa. Després de molt insistir, els hi explica que és un “amulet” centenari que concedeix desitjos a un alt preu. I la temptació cau a la casa dels germans. Però aquesta no és l’única escena/història que trobem dalt de l’escenari. També tenim a un dramaturg que intenta recordar una idea de borratxera amb el seu amic, mentre busca a un home misteriós, i a un escriptor de ciència ficció intentant explorar els límits de l’espai-temps.

Tenen relació totes aquestes històries? Estan lligades? Tenen algun element o objectiu comú? Bé, s’ha d’anar a veure l’obra per descobrir-ho.  

Son petites peces que es van substituint al llarg de la producció. El text va saltant d’història per seguir-ne la trama. I el públic espera que aquestes càpsules vagin convergint fins arribar a una resolució final conjunta que, malauradament, no acaba de quedar tancada com l’habitació del títol.

El text t’enganxa, sobretot a l’inici de cada trama diferenciada, i realment inquieta el misteri que envolta tota l’obra, però l’interès acaba diluint-se quan no es té la certesa sobre cap a on anirà tot plegat.

La posada en escena està molt ben pensada, modelable a cada història i amb un autèntic treball sonor i d’il·luminació que, en alguna ocasió, això sí, tendeix a sobredramatitzar l’acció. 

Així doncs, té un planejament interessant i sembla que té tots els elements per funcionar i mostrar al públic una trama de misteri clàssica i al mateix temps amb un replantejament interessant… però el que comença d’una manera prometedora s’acaba desinflant amb el past del text, deixant una obra confusa.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s