Docs Bcn (III). Amistat egòlatra

truman&tennessee

Basat en entrevistes i articles escrits pels dos protagonistes al llarg de la seva vida, el documental Truman & Tennessee: an intimate conversation ens fa una radiografia no només de l’amistat entre aquests dos genis, sinó també de la pròpia visió d’ells mateixos que tenien.

Que Truman Capote i Tennessee Williams tenien cadascú un ego con l’alçada d’un campanar no és cap novetat. Que els genis i els egòlatres els hi costa constituir amistats reals, també és un fet que hem anat comprovant al llarg dels anys. Per això, és tan interessant aquest documental. Aquests dos escriptors, genis i amics, van estar tota la vida dins d’una muntanya russa d’afectació un vers l’altre. Amb èpoques d’adoració i amistat màxima, van passar a no suportar-se -segurament per un competència per aconseguir l’èxit- i a recordar-se con una gran amistat al final de les seves vides.

Tot i que l’inici és una mica trampós buscant la sensibleria a través de la música lacrimògena i les cites en veu en off (Jim Parsons i Zachary Quinto, posen les veus als dos protagonistes en aquests moments), el que comença d’una manera no gaire encertada, continua millorant a mesura que van passant els minuts. La recopilació de les respostes sobre l’altre, estan mesclades d’una manera molt intel·ligent amb les opinions sobre diferents aspectes de la vida que tenien cadascun i que els posava a les antípodes de l’altre.

Molt interessant també com Lisa Immordino Vreeland decideix introduir en el documental trossos de les pel·lícules fetes a partir dels textos dels dos escriptors per ajudar a entendre les seves personalitats i les seves maneres de fer. Us aviso que fareu una llista amb tots aquells films que encara no heu vist i no en tindreu prou.

Imatges d’arxiu, repàs de les seves vides paral·leles, amistat amb alts i baixos, moments de glòria compartits, episodis dramàtics contraposats… Una gran oportunitat per veure en format resumit les seves vides, semblances i diferències. Si sou fans d’un o l’altre, o de tots dos, algunes coses ja les sabreu, però el documental us aportarà un nou punt de vista.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s