BCN Film Fest (III). Amor desafortunat

lamujerdelespia

La mujer del espía ha sigut una de les propostes destacades de la Secció Oficial (fora de competició) del Bcn Film Fest. Amb el context de la II Guerra Mundial com a teló de fons, estem a Kobe on el matrimoni format per Yusaku i Satoko estan enamorats i viuen amb la por que l’actual govern japonès, que cada dia represàlia més al seu poble, i la possibilitat que caigui alguna bomba en nom dels aliats al seu poble.

Ell es un comerciant de teles i ella està a casa aliena a tot el que l’envolta perquè és feliç. Quan ell és a casa, es dediquen a fer pel·lícules casolanes amb trames d’espies i robatoris. S’ho passen bé i semblen feliços. Mentrestant, un amic de la infància de Satoko, que s’ha convertit en policia del govern, comença a investigar a Yusaku per la seva relació amb un comerciant britànic a qui acusen de ser espia. En un viatge a Manxúria durant el 1940, Yusaku descobreix un terrible secret nacional i decideix fer-ho públic, posant en perill la seva vida i la de la seva família. Quan Satoko s’assabenta, comença una trama d’espies, denuncies i investigacions que posarà cap per avall les seves vides. Res anirà com sembla.

Amb girs de guió cada vegada que sembla que la narració està encaminada, aquesta cinta de gairebé dues hores de durada, es fa més amena a mesura que avança el metratge. Amb un inici una mica difícil de connectar, acaba per atrapar al públic que vol saber quin serà el desenllaç de la trama amb unes expectatives que no albiren com anirà tot plegat.

Actuacions molt correctes i una química entre la parella protagonista molt interessant i realista -sobretot emmarcades en l’època en què estan-, la història està acompanyada d’una molt bona fotografia i una visió de càmera particular.

Pel·lícula petita que no sembla que pugui captivar al públic, però que l’acaba embolcallant en l’esfera del dolor i la incertesa d’una dona, la Satoko, que descobrirà la realitat de la manera més crua.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s