Americana (II). Pretesa felicitat infeliç

Imatges fredes d’una vida “idíl·lica”. Així comença Swallow, pel·lícula de Carlo Mirabella-Davis, que també signa el guió, sobre una jove, Hunter, que teòricament té la vida amb la que somiava (marit i una casa enorme), però que un cop es queda embarassada comença a trobar satisfacció en ingerència de diferents objectes. Comença amb una bala de vidre i va evolucionant amb andròmines més complexes i perilloses. Darrera tota aquesta obsessió hi ha una raó… però no avançaré cap esdeveniment.

La fotografia i la paleta de colors amb què Mirabella-Davis pinta la història des del seu inici hipnotitzen a l’espectador, abduint-lo en la contemplació del paisatge i els plans tan ben pensats i estructurats. A més, els colors evolucionen al mateix temps que la seva protagonista, començant per uns amb menys personalitat, que no destaquen, i acabant amb colors vius que ressalten.

És una gran prova de destresa visual i intuïció com Mirabella-Davis aconsegueix captar l’essència de Hunter en cadascun dels moments en què decideix empassar-se els objectes que la fan tornar a tenir el control de la seva vida.

Haley Bennett és l’ànima d’aquest film. Aconsegueix captar al públic simplement amb la seva mirada directe a càmera, portant-nos a la pantalla a una Hunter, distant i imposada al principi –com la vida que porta com a dona decorativa d’un home de negocis- que mostra una felicitat que no té, però que a mesura que s’enfronta als seus problemes i traumes va adquirint una profunditat i un caràcter més corpori i atraient. La resta del repartiment fa la seva funció d’enquadrament del personatge principal i, per cert, cap d’ells aconsegueix la simpatia del públic (per què serà?).

Tot i la quantitat de punts atraients, aquesta cinta peca de massa previsible en la seva resolució final. Li falta un tancament més original i desconcertant, de forma cíclica, com havia començat tot 90 minuts abans.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s