Passió i entrega

Pura energia que arrossega. Entrega i amor per la música i el seu públic. Així es podria definir el concert de Rayden el passat divendres a la Sala Apolo de Barcelona.

Un espectacle de gairebé dues hores en què no va baixar la intensitat ni un moment. Jo vaig acabar exhausta i només anava de públic, imagino que ell i la seva banda van buidar-se completament davant d’una sala plena a rebentar (1.400 persones).

Amb bastant puntualitat, el tret de sortida el va donar la reproducció de Jarana, nova cançó de l’artista que està inspirada en la sèrie La casa de papel i que sortirà publicada el proper 7 de febrer. Era la prèvia al terratrèmol que provocaria l’entrada de la banda i del cantant a l’escenari.

Gargantua, un dels temes del seu darrer disc Sinónimo (2019) va ser l’encarregada d’obrir un concert que va oferir als assistents les cançons del seu últim treball, però on hi van tenir cabuda també temes de treballs anteriors: Finisterre, Mecánica de la carne, A mi yo de ayer o Mentiras de jarabe (En alma y hueso, 2014), Haciéndonos los muertos o Ubuntu (Antónimo, 2017).

Van haver-hi moments especials al llarg del concert, un d’ells va ser Caza de pañuelos. La presentació, condemnant les agressions sexuals i masclistes ja van encendre la sala, que va cridar a ple pulmó “¿Qué parte de NO es la que nunca entienden, la N o la O?”. Amb Beseiscientosdoce es va crear un clima eteri, que va proposar una calma momentània a tants sentiment retrobats entre els assistents. I, com no podia ser d’una altra manera, Haz de luz, un dels senzills de l’últim disc més aplaudits pels fans, va ser un crit a l’esperança.

Una nit que va estar plena de sorpreses, entre elles les dues col·laboracions que va pujar a l’escenari. Primer va ser el torn de Both face amb qui Rayden va publicar Tarde (y mal) el setembre de l’any passat. Van jugar i s’ho van passar molt bé i, amb ells, el públic. La segona era esperada (i desitjada) per part del públic: Alfred García. Amb ell van interpretar Comunicado oficial, publicada a la reedició del primer disc del músic català. Es nota quan es miren l’admiració mútua que senten els dos artistes i, això, es trasllada a una actuació molt potent.

Una última sorpresa que ens tenia preparada Rayden era la presentació, per primera vegada dalt d’un escenari, del tema No tengas miedo. El fet és que l’artista és molt seguidor de la sèrie La casa de papel, però veient l’última temporada va trobar que li faltava una banda sonora que a ell li arribés. Per això ha fet fins a 5 temes basats en trames de la ficció espanyola. Cada mes publicarà un dels temes amb el seu corresponent videoclip. El primer és aquest i ens recorda, una vegada més, perquè David Martínez és un poeta de cap a peus.

Peticions d’amor del públic a Rayden i la seva banda -fins i tot d’una parella que va pujar a l’escenari a declarar-se mútuament- a part, el concert va ser un cúmul de sensacions bones, d’emoció i força. El  nom de la gira ho deixa clar: Quiero que nos volvamos a ver, i sembla que la propera parada a Barcelona serà al Festival Cruïlla al mes de juliol. Jo no m’ho perdré.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s