Encara esperant…

En mig d’un desert una roca, un arbre i dos personatges. Són en Vladimir i Estragó que esperen a un tal Godot. Esperant Godot és l’obra signada per Samuel Beckett que es pot veure a la Sala Beckett i que exposa una situació imaginaria teatral, que va ser en el seu dia una porta oberta al teatre contemporani. Basada en un diàleg absurd i alhora transcendental, l’espera es converteix en una espècie de purgatori a on exposar vivències, temors i esperances.

Nao Albert i Pol López són els responsables de donar vida a aquests dos homes, que han arribat a al vellesa i als quals les misèries de la seva vida els ha portat a esperar. El què? Godot? La mort? Una revolució a la part final de la seves vides? No se sap i ells sembla que tampoc ho saben.

Amb una posada en escena austera, la producció tradueix el text de Beckett fil per randa, amb algunes modificacions als diàlegs adaptats a l’època actual, però sense fer grans modificacions en el significat ni l’evolució de l’obra. De fet, el fet que sigui tan literal a l’obra original és la seva principal feblesa. L’expectativa que li donessin un gir al text o l’ubiquessin en un altre espai temporal com en l’actualitat, tal i com es proposava al tràiler publicitari, li donava un atractiu especial a aquest text reflexiu, que al final no es dona.

Amb algun moment còmic que arrenca algun somriure, tot i les seves intencions amb moviments del cinema clàssic a l’estil Buster Keaton que no acaben d’arribar a bon port, la realitat és que l’inici promet un viatge interessant que acaba fent-se dens i una mica pesat. Tot i haver llegit l’obra, em va costar arribar concentrada i enganxada al final de la història. A més, les meves esperances posades en les actuacions d’Albert i López van quedar desfetes per unes interpretacions que anaven decaient a mesura que avançava l’obra.

Al final queda la sensació de tot allò que podria haver sigut i no ha set aquesta producció, totes les possibilitats que es podrien haver explorat i que s’han quedat pel camí.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s