Leiva: passió i rock amb segell personal

“¡Hazlo! Cómo si no supieras que se acaba, como si fueras a morir mañana…”. Així ho diu Leiva en un dels temes del seu darrer disc Nuclear i el públic que el va anar a gaudir al Sant Jordi Club s’ho va prendre al peu de la lletra.

Els seguidors del cantautor madrileny tenien moltes ganes de viure el directe del músic i la seva banda. Tres anys després del seu últim concert a la ciutat Condal, el públic es va entregar a cada nota, tema, lletra i crit personal que va fer esclatar d’energia la sala durant les dues hores de concert.

La prèvia va anar a càrrec de Mi Capitán, formació que va escalfar l’ambient amb la seva experiència a dalt de l’escenari i el seu bon rotllo natural. Després d’aquest primer tast musical, el públic no podia esperar més, tenia ganes de cantar les cançons del nou àlbum leivià a ple pulmó.

Tancament de llums del recinte i expectació màxima, ganes i força les que tenia el públic i també Leiva, que va sortir des de bon començament amb l’artilleria més pesada. Ell i la seva banda van transmetre al públic la seva passió per la música des del primer compàs. Amb un show molt ben pensat, jugant amb les llums i les pantalles, va aconseguir que tothom quedés immers en el seu rock tan personal. Amb un fil conductor clar, amb imatges i una estètica elaborada a partir del seu segell personal i el seu darrer disc, va passejar per gairebé totes les cançons de Nuclear. Explosió contundent amb temes com Lobos, Como si fueras a morir mañana o No te preocupes por mí, aquesta última la carta de presentació de l’últim treball.

No tot va ser força i crits passionals, també van haver-hi moments íntims amb temes com En el espacio o un repàs als seu disc anterior Monstruos. Va haver-hi el moment Goya, amb la interpretació de La llamada i la delícia popular, i d’una servidora en particular, en poder gaudir en directe d’un tema que, segons ell mateix, no podrà deixar de cantar i tocar mai ja que és el seu jo convertit en música: Electricidad.

De tots els moments viscuts, destaca la presentació d’una de les seves cançons més mítiques, a la qual es va referir com un tema amb el qual s’havia “barallat” durant molts anys, però amb el que ara havia aconseguit “reconciliar-se”. Sens dubte, un dels records d’aquella nit va per Estrella polar, que va fer als seguidor més fidels embogir amb les primeres notes.

I com a tancament, un altre clàssic de Leiva, això sí, de quan formava part de Pereza. I és que acabar el concert de Barcelona amb Lady Madrid va ser el final perfecte.

El públic català ja espera en candeletes la propera, perquè sembla que fer dos sold out al Sant Jordi Club no va ser suficient. En volem molt més.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s