La vida de David Gale (2003)

Si una cançó pot descriure el dolor, la tristesa i la injustícia és aquesta. En sintonia completa amb tota la pel·lícula, només escoltar-la ja es posa la pell de gallina i les llàgrimes pugen als ulls al recordar l’escena precisa on està col·locada aquesta meravellosa peça de Jake Parker.

The life of David Gale ens explica la història d’un professor universitari i activista contra la pena de mort que, de cop, veu com se li capgira la vida quan és acusat i condemnat per la violació i mort de la seva millor amiga i companya activista. A tres dies de l’execució, Gale accepta concedir una entrevista exclusiva a una jove periodista que cada dia descobrirà una peça d’un trencaclosques inesperat. Kevin Spacey dóna vida a aquesta professor, en un dels millors papers de la seva carrera. Laura Linney l’acompanya fent d’amiga i confident, mentre que Kate Winslet serà la jove ambiciosa que descobrirà què hi ha darrera de la figura de Gale.

Si podeu, feu la prova si no heu vist la pel·lícula: escolteu la peça amb les llums i els ulls tancats i deixeu-vos inundar per cada nota. Després, mireu la pel·lícula i torneu a fer el mateix exercici. Notareu la diferència. Sentireu en cada nota de violí la impotència davant la injustícia, la tristesa i la decepció que tot això provoca.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s