Miriam Rodríguez, ganes i força

Dues hores abans de començar el concert, la cua per entrar a la sala Bikini ja estava a rebentar. Els fans més entregats havien preparat el que ells denominen “projectes”, que venen a ser actes que es faran durant el concert (aixecar pancartes, folis, mostrar globus o llençar confeti, per exemple). Molt entregats, explicaven, a qui es volgués sumar, en què consistiria. Una cua que esperava pacient que obrissin les portes i que comencés a entrar el públic – la majoria adolescents i/o menors acompanyats d’adults-. L’obertura de portes va ser tard, com també va començar una mica tard el concert, uns 30 minuts.

Després de més d’una hora de cua i ubicada a les portes d’entrada de la sala del concert –sí, no hi cabia ni una agulla i vaig quedar-me a l’alçada dels tècnics de so-, va començar la primera parada barcelonina del Tour Contigo de Miriam Rodríguez. Després de la rebuda del seu primer disc en solitari, Cicatrices, que ha tingut un molt bon acolliment, especialment en terres catalanes, aquest era un concert molt interessant per veure aquesta artista amb garra i passió que, segons ens va deixar veure divendres, es deixa la pell a l’escenari.

El tema que enceta aquest àlbum va ser, també, l’encarregat d’obrir el concert. Aquí estás va mostrar el que veuríem al llarg del concert, que tots els temes del disc en directe tenen un so més pop-rocker, amb una presència més important de les guitarres i la bateria. Llàstima que aquest so es perdés, o no arribés, a la producció del disc ja que li hauria donat el punt de força que li falta, i que tan bé li hauria anat. Aquest agosarament i l’entrega de Rodríguez van fer que el públic ho donés tot des del principi, deixant-se la veu en cada cançó.

S’esperaven alguns moments àlgids ja vistos en altres concerts. Indiscutiblement, un dels moments més punyets i importants del concert va ser quan Míriam Rodríguez donava pas a la que va ser la carta de presentació musical després d’Operación Triunfo. Hay algo en mí, un tema que parla de la força de la dona i de la seva llibertat per ser qui vol ser. Aquí és on es van escoltar més altes i més clares les veus dels presents, especialment el públic femení. Un altre moment destacat va ser quan l’artista acompanyada pel públic va cantar el seu segon senzill: No!. Aquest tema, originàriament coescrit i cantat amb Pablo López s’ha convertit en la balada per excel·lència de Cicatrices. Per un moment, la presentació de Rodríguez va fer pensar que potser estaria acompanyada per ell, però no va ser així. El que sí es va complir era el que demanaven les xarxes socials des de feia més d’una setmana: la presència dalt de l’escenari d’Alfred García –company d’OT- per rememorar el seu duet de l’acadèmia amb el tema Cuando duermes de Cómplices. Sí que va ser convidat a l’escenari, però per cantar un dels temes del disc de la protagonista. Passengers és l’únic tema en anglès de Cicatrices i el que, personalment, m’arriba menys, però és veritat que la conjunció de les dues veus i la seva producció musical més acústica la van revaloritzar bastant. Al final del seu duet, on van demostrar que s’entenen molt bé musicalment, es van intercanviar elogis, felicitacions i amor.

De tot el concert, que va ser intens i emotiu, també cal destacar la presentació de dos cançons que no estan en aquest primer àlbum i que, s’intueix, que serveixen per presentar com sonarà el seu proper treball. I esperem que sigui així, perquè no van deixar indiferent a ningú. Fins i tot, m’atreviria a dir que jo hagués intercanviat algun tema de Cicatrices per aquests dos per fer el disc rodó del tot.

El que està clar és que Míriam Rodríguez no està de pas. No se sap si tindrà una llarga trajectòria en el món de la música o si s’hi dedicarà tota la seva vida. El que és segur es que està treballant molt per aconseguir-ho i que ganes i talent no li falten.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s