Gigantes

La Caja 507, La vida mancha y No habrá paz para los malvados, tenen un denominador comú: Enrique Urbizu i José Coronado. Aquesta reunió del director i l’actor és la primera raó de pes, potser la més important, per veure Gigantes, una de les sèries amb les quals Movistar+ aposta per la producció nacional per segona temporada. La visió d’Urbizu de la malícia, la violència i les relacions socials més perverses torna a la pantalla amb el seu gran aliat, això sí, aquesta vegada amb una presència més aviat testimonial, com a element detonador d’un gran espectacle de traïcions, venjances i set de poder.

En aquesta ocasió, Madrid és l’escenari escollit per explicar la història de la família Guerrero amb el pas dels anys. Des de la mor de la mare, a la criança particular que fa l’amo del barri, Coronado, dels seus tres fills. Els hi ensenya com extorsionar, com controlar el negoci del tràfic de drogues, cada vegada més lucratiu, i com l’amor fraternal és una llegenda urbana. Passen els anys, els nens es fan grans i aquí les lluites per fer-se amb el poder es van fent més visibles.

La història atrapa des del primer capítol, que només són 6 en aquesta primera temporada. Els personatges van tensant la història i a l’espectador, que pateix a cada gir de la trama, amb cada personatge, intentant descobrir on anirà a parar tot plegat. A més del guió, l’atmosfera creada, la posada en escena i l’ús que fa Urbizu de la càmera ajuden a crear un clima d’angoixa que va en augment a cada capítol, deixant sense alè en més d’una ocasió.

Els actors són, realment, el 80% de l’èxit d’aquesta producció. Jose Coronado, en els pocs minuts que surt en pantalla, et mira i t’agafa pel coll per no deixar-te anar. I això sense ni tan sols parlar! Daniel Grao, com ja ens té acostumats, executa el seu personatge a la perfecció, creant una animadversió cap al seu Tomás molt ambivalent. Però la gran descoberta en aquest thriller és Isak Férriz. Quant t’odi, amor, passió i dolor pot arribar a transmetre en un sol gest, a cada paraula. Punyents són les seves paraules i la seva mirada. Tot un luxe poder gaudir-lo.

L’únic “però” que li posaria? Doncs que encara no se sap quan es podrà veure la segona part d’aquesta intriga constant que és la vida dels Guerrero.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s