Aclaparadora immortalitat

Imagina que gràcies a menjar-te una espècie d’osset de llaminadura et converteixes en etern al pas del temps. Amb aquesta premissa comença la proposta teatral Immortal, protagonitzada per Bruno Oro i que es pot veure al Club Capitol. Sota aquesta nova realitat, el text i els seus múltiples personatges naveguen a través d’aquesta reflexió filosòfica: volem ser immortals? Realment ens aportaria felicitat? Milloraria la nostra existència?

Aquesta obra és 100% Bruno Oro, ens mostra la seva habilitat aclaparadora per intercalar els diferents personatges “brunororians”, que ja coneixem dels seus treballs anteriors, i que ara s’uneixen per mostrar al públic aquesta narrativa. Entre els moments humorístics que fan esclatar de riure a tota la sala, el text no s’oblida de fer alguna crítica implícita a situacions actuals – com per exemple, la proliferació de pisos turístics a Barcelona- que produeix en els espectadors més d’un aplaudiment reivindicatiu.

El text està tramat de manera intel·ligent, amb un ritme vertiginós que va creixent a mesura que van passant els minuts. Sense la capacitat d’Oro per interioritzar els personatges i les seves paraules, frenètiques i contraposades, les unes a les altres, no es podria aconseguir atrapar a l’espectador i deixar-lo exhaust –com ell acaba l’obra- amb tanta intensitat.

El minimalisme que rodeja la posada en escena és tot un encert, perquè ajuda al protagonista a exposar les seves reflexions, però sense interferir en allò que és realment important: les paraules.

Immortal hauria de ser aquesta manera de fer teatre, deixant-se la pell en cada interpretació al mateix temps que es busca impregnar a tot el públic d’un rere fons reflexiu i autocrític.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s