Cloud Atlas (2012)

El cinema de les germanes Wachowski no deixa indiferent a ningú. Van marcar un abans i un després en el setè art en el seu tercer treball com a realitzadores quan al 1999 van presentar Matrix al món. En aquell moment va quedar palès que a més d’impulsar noves tècniques en el rodatge d’escenes d’acció, també estaven descobrint una filosofia diferent de la vida que plasmaven als seus guions. No només ens presentaven un món on es podia volar, saltar i esquivar les bales, sinó que també ens presentaven un marc on reflexionar sobre la nostra pròpia existència i la seva realitat.

A més de les diferents parts del fenomen Matrix, també van realitzar treballs fora de la direcció però marcar el seu estil en guions d’altres pel·lícules que tindrien un pes a la història del cinema, com va ser V de Vendetta (2006), una nova reflexió sobre la societat i l’abús del poder.

Al 2012 va arribar un dels seus film més infravalorats a nivell de popularitat però del qual, si es té la oportunitat, s’ha de gaudir des del primer segon. Es tracta de Cloud Atlas (El Atlas de las nubes), històries entrellaçades de diferents personatges a través del temps i les èpoques amb una connexió que va més enllà de les seves vides (però que no explicaré per no espatllar la pel·lícula). Aquesta cinta s’ha de gaudir pel guió, per la increïble fotografia i el rodatge tan ben cuidat en tots els detalls i, sobretot, per la seva banda sonora, que resulta ser un plaer constant per la oïda de l’espectador.

Reinhold Heil, Johnny Klimek i Tom Tykwer són els encarregats de crear l’espectre musical meravellós que envolta aquest film i que culmina és el sextet que dona títol a la pel·lícula. Una peça musical que és protagonista indiscutible d’una de les històries que se’ns planteja, segurament la més commovedora de totes.

The Cloud Atlas Sextet for Orchestra és una peça exquisida que inunda a l’oient/espectador, unint una de les escenes més contundents de la pel·lícula amb un moment musical únic i irrepetible.

Durant tot el film es poden gaudir de diferents versions d’aquest sextet, tota la banda sonora és un regal, però jo em quedo amb el tema que tanca l’aventura cinematogràfica que ens ofereixen les Wachowski:


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s