Americana (V). The strange ones. Sí, bastant estrany tot plegat.

Christopher Radcliff i Lauren Wolkstein van presentar dins de la secció Next de l’Ameriana el seu film The Strange ones, una cinta que narra com un nen i un jove atractiu travessen els Estats Units en cotxe. No sé sap perquè fan el recorregut, els envolta un misteri sobre cap a on van i quin és el seu motiu. Al poc temps de començar la narració, s’intueix que escapen d’algun fet, però no queda clar fins al final de la cinta.

Amb una sensació inquietant durant tot el film, la trama ens té enganxats amb l’objectiu de saber què ha passat exactament i quina de les realitats que se’ns han presentat és la veritat. Però sento dir que, un cop acabada la pel·lícula aquest objectiu no s’assoleix. La confusió al final del discurs narratiu deixa una mica perdut i estranyat a l’espectador. Potser els directors volien causar, precisament, aquest efecte, però una servidora no compra aquest final.

El ritme lent i pausat de la pel·lícula no hagués estat un problema si al final hagués arribat a una tancament més específic. No de la trama, que podria quedar oberta i que cadascú interpretés el què volgués, sinó més aviat amb la forma de fer aquesta resolució de la història. Queda tot molt sospès en l’aire, com si arribats al punt final i definitiu no haguessin sabut resoldre a través del guió o de les imatges quina era la història què volien explicar.

Sí que es vull destacar que la filmació de les escenes i la construcció de la narració a través del muntatge d’aquestes és molt notable. La tensió es capta amb cada primer plànol de James Freedson-Jackson, el nen protagonista, que amb cada mirada fixa a càmera ens demostra que no tot és el que sembla i que, rere el seu personatge, s’amaga un cúmul de misteri i sentiments difícils de pair.

Així doncs, ens volien mostrar a dos personatges estranys i bé, de fet ho han aconseguit, tot i que la pel·lícula també els hi ha quedat una mica estranya.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s