Americana (III). Una història punyent feta comèdia… i amb Mark Hamill!!

Brigsby bear és la comèdia que ningú s’ha de perdre, ja sigui a l’Americana o a qualsevol altre festival (perquè tinc els meus dubtes que arribi al circuit comercial). Busqueu-la, perquè no us penedireu. Quina meravella!

Dins de l’Americana Tops, Dave McCary ens explica la història de James, un jove brillant que ha viscut tota la vida veient “Les aventures de l’ós Brigsby”, el que ell no sap és que és l’única persona que ha vist aquesta sèrie d’animació. Intentaré no fer cap spoiler, tot i que serà difícil. Després d’un episodi que canviarà el curs de la seva vida, decideix acabar la sèrie amb els seus propis mitjans amb l’ajuda d’uns amics, una manera com una altre per poder superar aquest succés que li ha capgirat el seu món.

Tot i que és una comèdia, ja us avanço que els riures estan assegurats en gairebé tota la pel·lícula, la història no deixa de tenir un punt dramàtic que provoca sentiments diversos a l’espectador.

La narració està molt ben estructurada i té un ritme adequat, es pren el seu temps en els moments importants del desenvolupament de la trama, passant ràpidament aquells instants superflus que només donen un toc més de comèdia.

La riquesa d’aquest film resideix, principalment, en els seus personatges. Tots són clau en la narració en un moment o altre. De cadascú se’ns explica allò necessari per saber-ne de la seva intervenció, ni més ni menys, dibuixant-los amb molta cura i estimació. A part del grandiós Kyle Mooney com a James, que amb la seva cara et desferma en cada diàleg que surt de la seva boca, destaca el paper de Mark Hamill que, tot i relativament petit, està sublim. Greg Kinnear dona vida a un detectiu que s’acaba enamorant, com ens passa a tots, de la persona d’en James. Hi ha altres aparicions estel·lars com la de Claire Danes que, com en Hamill, surt esporàdicament però el temps suficient per impulsar al protagonista a fer el seu camí.

Descobrir el món d’en James és imprescindible. A més, no em digueu que no teniu curiositat per saber qui és l’òs Brigsby i com acaben les seves aventures…


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s