Americana (II). Conèixer a la Dina, tota una experiència

Dins de la secció Docs, Antonio Santini i Dan Sickles ens han presentat la història de Dina, una supervivent de diversos drames i que, com a peculiaritat, té asperger. El documental se centra en una època concreta de Dina: acaba de prometre’s amb la seva parella, Scott, que, com ella, també és especial.

Sense floritures, amb plànols fixes que no intervenen en la narració, són les converses que té la Dina amb les persones del seu voltant les que van creant el discurs fílmic. Tot i que a priori pugui semblar que no hi ha res d’especial en la preparació d’un casament, tot el trajecte que fan Dina i Scott té moments claus en el sí de la seva parella, mostrant què és important quan vols compartir la vida amb algú.

La màgia d’aquesta cinta és precisament l’espontaneïtat amb què actuen tots els personatges, que res està preparat. En un moment la Dina està parlant del pentinat que portarà el dia del seu casament i seguidament li planteja al seu promès dubtes que té sobre el seu futur com a parella. Converses supèrflues i profundes entrellaçades d’una manera especial. La Dina i les persones del seu voltant parlen de les seves pors, les seves inseguretat i les seves il·lusions.

Un documental fet des d’un punt de vista observador, però que aconsegueix fer-te somriure, patir i empatitzar amb els personatges.

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s