Entreteniment amb dilema psicològic

Un menjador d’un apartament. Uns amics, dues parelles, es reuneixen per inaugurar el pis, sopar i posar-se el dia. Per obrir boca, i mentre esperen a la resta de comensals, l’amfitrió li pregunta a la seva amiga si vol fer un test de personalitat. És molt senzill: ha d’escollir entre rebre 100.000 euros ara o esperar-se 10 anys i aconseguir 1 milió. El què en principi sembla una pregunta senzilla de respondre, es converteix en una argumentació dels pros i els contres d’escollir una o altra opció. Però no només això, es converteix en una pantalla on uns i altres exposaran la seva manera de viure, els seus anhels, els seus retrets i la realitat de la seva relació. Aquesta és la premissa de El test, obra que es pot veure al Club Capitol.

Es tracta d’una comèdia divertida, entreteniment en estat pur. Amb un guió que, tot i que potser no és gaire original ni sorprenent en el seu conjunt, està presentat d’una manera àgil i ben travat. La histèria d’alguns moments arrenca somriures bastant predictibles, però no deixa de ser una bona manera de passar una estona agradable.

Cal destacar la feina de David Vert (Hèctor), l’autèntic impulsor d’aquesta obra. Quan ell entra en la narració és quan t’endinses més en el text. La seva interpretació és versemblant en tot moment, arribant a riure de la seva situació al mateix temps que comparteixes els seus dubtes.

Carme Poll (Paula), Sergio Caballero (Toni) i Clàudia Costas (Berta) estan correctes, com és costum, però sense destacar especialment en el seu paper. Si que hi ha un moment de brillantor cap al final de l’obra quan Clàudia Costas amb la seva interpretació ens provoca la ràbia i la mania que un personatge com el seu, una psicòloga pedant i setciències, ens ha de provocar. Però ja està.

Així doncs, el Club Capitol ens proposa amb El test una obra entretinguda i correcte que, això sí, ens provocarà preguntar-nos, a nosaltres mateixos i al nostre voltant, com respondríem a la pregunta inicial d’aquest embolic. I és que, com diu el personatge de la Berta, no hi ha una llaminadura més temptadora per als adults que els diners.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s