Far from the madding crowd (2015)

Basada en l’obra homònima del britànic Thomas Hardy (1840-1928), Far from the madding crowd ha tingut algunes adaptacions al llarg de la història cinematogràfica, la primera va ser al 1915 i l’última l’estrenada al 2015 amb la Carey Mulligan al capdavant. La més famosa fins a dia d’avui és la versió de 1967 dirigida per John Schlesinger i protagonitzada per Julie Christie, Terence Stamp, Peter Finch i Alan Bates, entre altres.

En aquesta ocasió, però, visitem la darrera versió, que va passar una mica desapercebuda per la cartellera tot i el repartiment que presentava com a reclam. Carey Mulligan dóna vida a la jove Bathsheba Everdene, protagonista de la història dramàtica que recupera, una vegada més, el realitzador Thomas Vinterberg. L’acompanyen Matthias SchoenaertsMichael Sheen i Tom Sturridge, com els homes que marcaran la vida d’aquesta noia que, d’un dia per l’altre, es converteix en la senyora hereva d’una granja i element de desig de més d’un senyor que hi ha al seu voltant.

La pel·lícula no destaca especialment, tot i que l’ambientació de l’època i els seu repartiment estan a l’alçada de la proposta. Precisament aquest és potser el problema, que tot està correcte i no hi ha cap punt destacable o memorable. Això sí, hem de parar una especial atenció a la seva banda sonora. Les composicions de Craig Armstrong van in crescendo al mateix ritme que la trama, posant el clímax musical al final del film. De fet, aquest últim tema, abans dels crèdits és d’una exquisidesa absoluta. Gaudi-ho-lo.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s