Nit de dolor

helveer2

Ens situem als anys 30, en un país d’Europa amb un règim feixista. El context no és gaire agradable. A més, li hem de sumar una parella formada per una dona que fa penitència per un error del passat i un noi amb una malaltia mental que el fa totalment dependent d’ella. Partim d’una història dramàtica de base. Aquest és l’argument de La nit de Helver (Exquis teatre). De fet, aquesta nit del títol és el punt d’inflexió de les vides d’aquestes dues persones, la Karla i en Helver. El guió són punyals que a poc a poc van penetrant en la teva ànima, paraules que no tindrien ni la meitat de sentit si no fos per les interpretacions d’Alba Florejachs i Sergi Torrecilla.

La Karla és tota una contenció de dolor, pena i afartament de la vida, de la seva situació, i Florejachs sap com mantenir aquesta fermesa del personatge. El seu rol de mare-germana-cuidadora que vol el millor per qui té al costat, es topa de sobte amb aquella dona que ja no té més forces per continuar lluitant, una dualitat que ens trasbalsa en alguns moments i amb la qual simpatitzem, fins i tot, en aquells moments què menys ho esperem.

En Helver, amb la seva innocència, entoma la situació que es viu al carrer, on ell no és més que un malalt que no serveix per res. I aquí sí que Torrecilla atrapa al públic des del primer minut. La seva interpretació d’en Helver et commou i et fereix profundament. No et deixa respirar ni un moment, et colpeja amb cada sentiment i emoció que transmet.

La unió d’aquestes dues interpretacions formen un tàndem sense el qual aquesta obra no seria la mateixa. Quins duels de mirades entre Florejachs i Torrecilla! Es pot sentir el dolor dels personatges i la pena infinita que arrosseguen.

Aprofiteu, que queden pocs dies per veure aquesta meravella a l’Àtic 22.

 

 


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s