Ha tornat l’autèntic Almodóvar

Imatge extreta de www.efeestilo.com
Imatge extreta de http://www.efeestilo.com

Desencantada amb els últims treballs de Pedro Almodóvar, arribava a la preestrena de Julieta, el seu nou film, escèptica. Desitjava que no fos una nova metàfora d’un pensament extrem, adulterat per la promoció del cognom del director (que en aquest cas sempre l’ha ajudat). Esperava tornar als orígens. I així va ser.

Després d’algun experiment com va ser La piel que habito o de comèdies a l’estil esbojarrat de Pedro Almodóvar (Los amantes pasajeros), sembla que ha tornat aquell narrador d’històries que aprofundeix en els personatges i explica les seves pors, les seves misèries. Amb una habilitat natural per burxar en la psique femenina, Almodóvar ens torna a presentar uns personatges punyents, amb els seus punts de llums però sobretot de foscor.

La Julieta del títol és una dona que ha sobreviscut als anys tot i tenir un pes al cor que no la deixava respirar, que ha influït en tot i en tothom amb qui ha tingut relació al llarg de la seva vida. I això se’ns explica de manera pausada i acurada. Però tot i que el guió està molt ben elaborat, sense Emma Suárez i Adriana Ugarte com a Julietes no hi hauria pel·lícula. Ben retrobada Suárez i la seva mirada que ho explica tot. Ugarte sorprèn a cada paper que executa. I no oblidem a Daniel Grao, que amb el seu Xoan ens enamora a cada paraula.

Els personatges més petits com el d’Inma Cuesta (sempre un plaer veure-la a la pantalla), Michelle Jenner, Rossy de Palma o Darío Grandinetti completen la història, fent que cadascun d’ells sigui imprescindible per entendre perquè Julieta és Julieta.

Els amants de la manera de filmar d’Almodóvar no han de patir, els colors vius i lluents, els decorats folklòrics alhora que moderns, i les localitzacions formen part també de la narració i són fonamentals en cada minut.

Alberto Iglesias torna a construir la màgia musical que envolta la vida de Julieta, y Chavela Vargas apareix als crèdits proclamant “Si no te vas, te voy a dar mi vida”.

Doncs això Pedro, gràcies per tornar als inicis.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s