Equilibris

IMG_20160310_220044905

Un mot que defineix perfectament la unió de la veu clara i precisa de Laura Cruells i la sensibilitat de Marçal Ayats quan s’endinsa en el seu violoncel. Equilibri és el primer disc d’aquest duet anomenat XY, un projecte que es va començar a forjar tres anys enrere amb petites col·laboracions experimentals. Van anar descobrint que encaixaven a la perfecció dalt de l’escenari, una complicitat de la qual fan partícip a tothom que els pugui gaudir en directe. Millor en un escenari petit, un espai reduït que deixi que cada nota, cada paraula, ens faci viatjar pel nostre subconscient.

Van presentar el seu primer disc en el marc del Mercat de Música Viva de Vic l’any passat i alguns, privilegiats, els vam poder gaudir en un concert íntim dins del programa del BarnaSants d’aquest any. Un escenari nu que s’omplia amb cada nota del violoncel d’Ayats, amb cada paraula que compon les lletres de les cançons del duet i que Cruells anava donant vida amb acurada precisió amb la seva veu.

Que Cruells canta d’una manera impecable i amb una delicadesa exquisida no es pot posar en dubte, és un fet irrevocable. És la sensibilitat d’Ayats amb el violoncel a les mans, però, qui acaba transportant al públic al món on viuen les cançons. A la barca. Al mar. Al camp. A aquell primer amor que va deixar una ferida encara oberta a la teva ànima i que torna un temps després per retorçar-te les entranyes. Ell es submergeix en cada nota i això el públic ho nota, i ho comparteix.

El gran tàndem que són es trasllada també a dalt de l’escenari amb riures i bromes, explicant que ella és la compositora positiva i que a ell només li surten cançons tristes. Felices o tristes, les seves cançons remouen sentiments i deixen petjada.

Si no els heu pogut veure en directe, encara, no us perdeu el seu proper concert: el 7 d’abril al Cafè Context de Girona.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s